Strijd tegen racisme en extreemrechts

De werkgroep Reageer
De werkgroep Reageer werd opgericht door militanten en afgevaardigden van ABVV-Brussel die elkaar hebben ontmoet tijdens de studiereizen naar Auschwitz die door de gelijknamige Stichting worden georganiseerd. Het heeft hen allen sterk aangegrepen daar te zien wat er van een samenleving kan worden als ze in een totalitair systeem vervalt… De groep wordt begeleid door de Vakbondsschool.
Doel van de groep ?

De groep wil werken aan het heden en bouwen aan de toekomstige samenleving en daarvoor leren uit de ervaringen van de overlevenden uit de kampen en van de verzetslieden.

De werkers bewust maken van de gevaren van extreemrechts; ontmenselijkend beleid en bijhorende praktijken in bedrijven en in de maatschappij aan de kaak stellen, wijzen op het belang van de waarden van de vakbondsbeweging: gelijkheid en solidariteit. Hiermee willen wij ons, dag in dag uit, verzetten tegen ontwikkelingen die kunnen leiden tot een totalitaire, meedogenloze maatschappij waar de ‘sterken’ altijd de ‘zwakken’ verpletteren.

Getuigenis
“De waarden die me werden ingeprent door mijn ouders, in mijn studietijd en tijdens opleidingen, bewijzen dat vakbondsstrijd op de werkvloer niet volstaat om uitsluiting en kwetsbaarheid doeltreffend te bestrijden. In de Groep Reageer krijgen we de kans ons te uiten en onze ideeën samen te brengen met een groep mensen die hetzelfde doel nastreven: verzet tegen een systeem dat steeds grotere groepen van de bevolking hun rechten en hun waardigheid ontneemt.” Pierre

Contact

Notre adresse FGTB Bruxelles Zwedenstraat 45
1060 Sint-Gillis
E-mail
Antifa.fgtb@fgtb.be