icon-fgtb-bruxelles-mediasPersberichten

Drie vakbonden bestrijden samen racisme op de Brusselse werkvloer

In het kader van de door Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets gesteunde campagne Racism, Game Over hebben de vakbonden ACV, ACLVB en ABVV een bevraging gehouden onder hun afgevaardigden naar racisme op de Brusselse werkvloer.

Inschakelingscontract: ABVV-Brussel blijft waakzaam

Vanaf vandaag heeft elke jongere van minder dan 26,5 jaar die minstens 18 maanden ingeschreven is als werkzoekende en met niet meer dan 90 arbeidsdagen gedurende die periode, recht op een inschakelingscontract, gesubsidieerd door het Brussels Gewest. Ook al blijft waakzaamheid geboden wat betreft de concrete uitvoering van deze maatregel, toch is het ABVV-Brussel verheugd dat de gewestregering haar belofte is nagekomen.

ABVV Brussel – Bewustmakingscampagne van 13 tot 17 juni

ABVV-Brussel en de Brusselse vakcentrales leiden van maandag 13 juni tot vrijdag 17 juni bewustmakingscampagnes in de hoofdstad. Met deze acties worden de burgers en de werknemers ingelicht over de inzet van de lopende mobilisaties in ons land en in het Brussels gewest. Deze acties vinden plaats op drukbezochte plaatsen in de hoofdstad en op de Brusselse markten.

Contact

Notre adresse FGTB Bruxelles Zwedenstraat 45
1060 Sint-Gillis
Stéphane LALOUX
0478/23 39 86