icon-fgtb-bruxelles-mediasPersberichten

Estelle Ceulemans, nieuwe algemeen secretaris van ABVV-Brussel

Op woensdag 23 mei heeft het ABVV van Brussel tijdens zijn Statutair Congres Estelle Ceulemans verkozen als Algemeen Secretaris van de Brusselse interregionale van het ABVV. Zij volgt Philippe Van Muylder op die in functie was sinds 2003, en die niet om de hernieuwing van zijn mandaat heeft verzocht. De congresgangers hebben eveneens de krachtlijnen van ABVV-Brussel voor de volgende vier jaren goedgekeurd.

Op 1 mei 2018 verdedigen we luid en duidelijk de solidariteit !

Het ABVV van Brussel en de FSMB, de Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant, organiseren een groot feest voor de Dag van de Arbeid in Brussel. Het 1 meifeest vindt plaats op het Rouppeplein van 13u tot 20u. Er worden tussen de 5.000 en 10.000 personen verwacht. De doelstelling: samenkomen om de handhaving van de solidariteitsmechanismen te eisen.

Solidaire ruimte : “Hier aanvaarden we geen razzia’s. Halt aan de repressie tegen mensen zonder papieren”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACV-ABVV, MOC en CEPAG, de Coördinatie van mensen zonder papieren, het Steunplatform van mensen zonder papieren en de vzw Globe Aroma nodigen u nu vrijdag 2 maart 2018 om 10 u uit op een belangrijke ontmoeting met de pers in het gebouw van de vzw Globe Aroma, Moutstraat 26, 1000 Brussel. Voor deze gelegenheid zal er een spandoek aan de gevel van de vzw worden bevestigd met in witte letters op een zwarte achtergrond: “Solidaire ruimte. Hier aanvaarden we geen razzia’s. Halt aan de repressie tegen mensen zonder papieren”.

ABVV-Brussel steunt de werknemers van de openbare diensten in staking

Deze dinsdag 27 februari roept ACOD op tot staking in de openbare diensten. ABVV-Brussel is solidair met de stakers. Met deze intersectorale actie stellen we het pensioenbeleid van de federale regering aan de kaak, dat het einde van de loopbaan en het pensioen van het statutaire overheidspersoneel benadeelt. In Brussel worden er enkele stakingsposten georganiseerd.

Drie vakbonden bestrijden samen racisme op de Brusselse werkvloer

In het kader van de door Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets gesteunde campagne Racism, Game Over hebben de vakbonden ACV, ACLVB en ABVV een bevraging gehouden onder hun afgevaardigden naar racisme op de Brusselse werkvloer.

Inschakelingscontract: ABVV-Brussel blijft waakzaam

Vanaf vandaag heeft elke jongere van minder dan 26,5 jaar die minstens 18 maanden ingeschreven is als werkzoekende en met niet meer dan 90 arbeidsdagen gedurende die periode, recht op een inschakelingscontract, gesubsidieerd door het Brussels Gewest. Ook al blijft waakzaamheid geboden wat betreft de concrete uitvoering van deze maatregel, toch is het ABVV-Brussel verheugd dat de gewestregering haar belofte is nagekomen.

ABVV Brussel – Bewustmakingscampagne van 13 tot 17 juni

ABVV-Brussel en de Brusselse vakcentrales leiden van maandag 13 juni tot vrijdag 17 juni bewustmakingscampagnes in de hoofdstad. Met deze acties worden de burgers en de werknemers ingelicht over de inzet van de lopende mobilisaties in ons land en in het Brussels gewest. Deze acties vinden plaats op drukbezochte plaatsen in de hoofdstad en op de Brusselse markten.

Contact

Notre adresse FGTB Bruxelles Zwedenstraat 45
1060 Sint-Gillis
Stéphane LALOUX
0478/23 39 86