capitalisme bruneau
11 oktober 2019

Vertoning van de film “Rêver sous le capitalisme” in aanwezigheid van regisseuse Sophie Bruneau

Vertoning van de film “Rêver sous le capitalisme” in aanwezigheid van regisseuse Sophie Bruneau, donderdag 24/10 in Cinema Aventure.

Wat verklappen onze dromen over onze beleving van de realiteit? Deze vraag vormt de rode draad van de film Rêver sous le capitalisme van regisseuse Sophie Bruneau.

Sophie Bruneau is antropologe van opleiding en is al zo’n vijftien jaar sterk geïnteresseerd in de werk- en gezondheidsproblematiek. De inspiratie voor deze film haalde ze uit het boek Das Dritte Reich des Traums van de Duitse journaliste Charlotte Beradt (1907-1986). Met deze insteek geeft ze een intieme en bespiegelende benadering van psychosociaal leed op het werk.

Met de Brusselse nacht op de achtergrond halen twaalf mensen herinneringen op aan een droom over hun werk, die ze vervolgens interpreteren. Poëzie en politiek vermengen zich in hun subjectieve relaas over het leed dat ze ervaren, en waaruit de contouren opdoemen van een wereld die gedomineerd wordt door het neoliberale kapitalisme.

De Brusselse Vakbondsschool* nodigt je uit op donderdag 24 oktober voor de vertoning van “Rêver sous le capitalisme” in Cinema Aventure, in aanwezigheid van regisseuse Sophie Bruneau. De voorstelling wordt gevolgd door een Q&A met de filmmaakster.

*De Brusselse Vakbondsschool is een initiatief van CCB (Centrale Culturelle Bruxelloise), met steun van ABVV-Brussel, CEPAG (Centre d’Education Populaire André Genot) en het ministerie van de Franse Gemeenschap.

2018 – Duur van de film: 63min – Franse originele versie met Engelse ondertiteling.

Locatie: Cinema Aventure –(Kleerkopersstraat 15 te 1000 Brussel) – GRATIS