19 december 2018
18u
Zwedenstraat 45 A, 1060 Sint-Gillis

Sociale diversiteit in het onderwijs: HET antwoord op ongelijkheid?

Om de heersende ongelijkheid in ons onderwijssysteem van de kleuterklas tot de universiteit te hekelen, keert CCB voor zijn campagne 2018 terug naar de schoolbanken.

Het huidige onderwijssysteem brengt selectie- en discriminatieprocessen voort die vooral kinderen uit de arbeidersklasse treffen. De ongelijkheid en de moeilijkheden in het onderwijs zijn ook in Brussel van cruciaal belang, met onmiskenbare ongelijke resultaten in de prestaties van scholen. Om dit tegen te gaan, wijzen verschillende studies op de positieve impact van sociale diversiteit op de vermindering van ongelijkheid in het onderwijs.

Maar wat is er echt aan de hand? Is sociale diversiteit in het onderwijs echt de enige oplossing? Wordt het positieve effect ervan niet overschat? En wat moet er dan wel veranderen?

Om na te denken over deze vragen en het jaar doordacht af te sluiten, nodigt de Vakbondsschool je uit op 19 december 2018 om 18u om van gedachten te wisselen met:

  • François Ghesquière (ULB)
  • Pierre Marissal (ULB)

Praktische info

  • Zwedenstraat 45 A, 1060 Sint-Gillis – Auditorium
  • 19 december 2019 van 18u-20u
  • Er worden broodjes aangeboden
  • Meer info : 02/552.03.57

 

De avond gaat door in het Frans.

 

De Brusselse Vakbondsschool is een initiatief van de CCB vzw (Centrale culturelle bruxelloise) met de steun van ABVV-Brussel, CEPAG vzw (Centre d’Education populaire André Genot) en de Franse Gemeenschap.