13 maart 2017

Racisme, jij verdient beter dan dat ! Nieuwe campagne

Het ABVV van Brussel neemt deel aan (en steunt actief) de campagne “Le racisme, vous valez mieux que ça” (Racisme, jij verdient beter dan dat) die nog tot eind februari loopt. Deze actiecampagne tegen racisme wil de bevolking bewustmaken van de gevaren van racistische vooroordelen die de identiteit van een mens herleidt tot zijn afkomst, religie, huidskleur, en zo de maatschappij opdeelt in tegengestelde en hiërarchische clans. De campagne roept onder andere op tot waakzaamheid voor een overdreven angst voor verschillen, die kan leiden tot racisme.

De hele campagne lang worden er honderden ontmoetingen en activiteiten georganiseerd in Brussel en Wallonië. In de hoofdstad zijn er een vijftigtal activiteiten die toegankelijk zijn voor iedereen. Wij nodigen je uit om deel te nemen. De agenda van de verschillende initiatieven is beschikbaar op www.vousvalezmieuxqueca.be.

Deze campagne is een initiatief van de Fédération Wallonie-Bruxelles en wordt geleid in samen met de RTBF en het Platform voor de strijd tegen racisme.

Contact in Brussel (voor affiches en badges van de campagne):