24 mei 2018

Estelle Ceulemans, nieuwe algemeen secretaris van ABVV-Brussel

Op woensdag 23 mei heeft het ABVV van Brussel tijdens zijn Statutair Congres Estelle Ceulemans verkozen als Algemeen Secretaris van de Brusselse interregionale van het ABVV. Zij volgt Philippe Van Muylder op die in functie was sinds 2003, en die niet om de hernieuwing van zijn mandaat heeft verzocht. De congresgangers hebben eveneens de krachtlijnen van ABVV-Brussel voor de volgende vier jaren goedgekeurd.

Deze woensdag hebben ongeveer 200 congresgangers deelgenomen aan het statutaire congres van ABVV-Brussel. Op de agenda: de voorstelling van het werkingsverslag 2014-2018 en de goedkeuring van het vakbondsprogramma voor de volgende vier jaren.

Onder het voorzitterschap van Jean-Michel CAPPOEN, algemeen secretaris van BBTK-SETCa, zijn de congresgangers eveneens overgegaan tot de verkiezing van de leden van de instanties van de Brusselse interregionale van het ABVV. Rudy JANSSENS, algemeen secretaris van het ACOD van Brussel (Algemene Centrale van de Openbare Diensten), werd opnieuw aangesteld tot voorzitter van de Interregionale. Estelle CEULEMANS werd verkozen om Philippe Van MUYLDER op te volgen als algemeen secretaris.

Philippe Van MUYLDER oefende de functie van adjunct-secretaris uit van BBTK social profit Brussel-Halle-Vilvoorde, vooraleer hij in 2003 Anne-Marie APPELMANS opvolgde als algemeen secretaris van ABVV-Brussel.

Estelle CEULEMANS, de nieuwe secretaris van ABVV-Brussel, treedt officieel in functie op 1 juni 2018. Momenteel is zij directrice van de Federale vakbondsdienst bij de Algemene Centrale.

 

PERSUITNODIGING: Een PERSONTBIJT wordt georganiseerd in de ochtend op 7 juni. Dit is de gelegenheid voor de nieuwe algemeen Secretaris om de grote werven voor te stellen die het ABVV-Brussel zal aanpakken vóór 2022.