11 september 2019

Donderdagdebatten “Jeudi? J’peux pas. J’ai débat!”

De Vakbondsschool* start met een nieuw concept van donderdagse debatavonden!

Het idee? We openen een ruimte voor reflectie en debat die toegankelijk is voor iedereen en die je helpt actuele onderwerpen te ontcijferen. Tussen ecologische en sociale urgentie, en aan de vooravond van belangrijke sociale verkiezingen, bevinden we ons in een periode die heel wat oproept: veel vragen, soms angst,…  maar ook hoop!

Om de reflectie te voeden over de grote vragen die onze samenleving bezighouden, heeft de Vakbondsschool een prikkelend programma van debatavonden samengesteld. Zes donderdagen die je alvast in je agenda kan noteren voor een geëngageerd najaar rijk aan debatten. Een excuus is gauw gevonden: “Donderdag? Kan ik niet. Ik heb een debat!”

Eerste afspraak op 19 september met een avond gewijd aan het middenveld, met onder meer Séverine Acerbis (La Coordination – niet-gouvernementele verklaring), Julie Schummer (Youth For Climate), Marie-France Gobert (Gele Hesjes) en Sylvie Pinchart (Directrice van de vzw Lire & Ecrire voor geletterdheid). Zoals de meeste avonden van deze reeks vindt ook deze plaats in “DK” in de Denemarkenstraat 70b in Sint-Gillis. Bij wijze van voorafje heten we iedereen welkom op onze Afterwork vanaf 17u30.

 

Volledig programma van de donderdagdebatten van de Vakbondsschool voor 2019:

19/09     “Het middenveld: welke mogelijke allianties?”

10/10     “Een vrouw met overtuiging”, vertoning van de documentaire over Eliane Vogel-Polsky

24/10     Filmavond: vertoning van de film “Rêver sous le capitalisme” van Sophie Bruneau

07/11     Avond Fureur de lire: “Deux degrés” met auteur Edwyn Zaccai (ULB – IGEAT)

28/11     “Travailler, oui. Souffrir, non.”, de Brusselse halte van de campagne 2019 van CEPAG

12/12     Jongeren, werklozen, Artikel 60, enz. Allemaal schuldig? Een avond van de groep Résiste!, een collectief van militante werklozen

We verwachten jullie talrijk deze 19 september voor de opstart van ons seizoen van donderdagse debatten!

*De Brusselse Vakbondsschool is een initiatief van de CCB vzw (Centrale culturelle bruxelloise) met de steun van ABVV-Brussel, CEPAG vzw (Centre d’Education populaire André Genot) en de Franse Gemeenschap.