edwin zaccai deux degrés
7 november 2019
19:00
Dk, Denemarkenstraat 70b, Sint-Gillis

Debatavond Fureur de Lire – “Deux degrés”

Twee graden. Dat lijkt niet veel, maar het is enorm.

 

De temperatuur op aarde is al een graad gestegen sedert het pre-industriële tijdperk. Voornaamste oorzaak van deze stijging is de uitstoot van koolstof door menselijke activiteit, en dit neemt almaar toe.

 

Nu is het vrijwel zeker dat we de doelstelling om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden, zoals vastgelegd in de akkoorden van Parijs in 2015, niet zullen bereiken.

 

Hoe deze inertie verklaren, terwijl het onderwerp elke dag meer en meer mensen en initiatieven in beweging brengt?

 

Het boek van Edwin Zaccai (ULB) onderzoekt onze diepgewortelde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hij verkent enkele realistische aanpassingen en hervorming om ons voor te bereiden op een minder sombere toekomst.

 

In het kader van Fureur de Lire 2019 nodigt de Vakbondsschool* iedereen uit op donderdag 07 november in Dk (Denemarkenstraat 70b te Sint-Gillis) op een debat rond het boek “Deux degrés. Les sociétés face au changement climatique” in aanwezigheid van:

 

  • Edwin Zaccai, auteur van het boek
  • Juliette Boulet, woordvoerster Greenpeace Belgie
  • Nicolas Destrée, van Students for Climate

 

(De voertaal van deze activiteit is het Frans)

 

*De Brusselse Vakbondsschool is een initiatief van Centrale Culturelle Bruxelloise, met de steun van ABVV-Brussel, het Centre d’Education Populaire André Genot en de Franse Gemeenschap