10 juli 2020

De Brusselse ABVV-jongeren lanceren hun nieuwe website!

Om de jongeren in deze moeilijke periode zo goed mogelijk te ondersteunen, lanceren de Brusselse ABVV-jongeren hun gloednieuwe website! Wat kan je zoal vinden op www.abvvjongerenbxl.be ?

 

  • Info over studiebeurzen en financiële steun voor je studies, over studentenjobs, de stappen die je moet ondernemen als schoolverlater, je recht op jeugdvakantie, deeltijds leren en werken, enz. .
  • Alle publicaties van de Brusselse ABVV-jongeren, waarin je tot in de puntjes verneemt wat je rechten als student en/of jonge werknemer zijn
  • Actualiteit en nieuwe video’s over onderwerpen die rechtstreeks over jongeren en hun problemen gaan
  • De agenda van de Brusselse ABVV-jongeren, zodat ook jongeren samen met ons hun stem kunnen verheffen over wat er misloopt en de dingen mee in de juiste richting kunnen sturen!

 

Aarzel niet om het nieuws over deze nieuwe website rond je te verspreiden!

 

 

De Brusselse ABVV-jongeren verdedigen dag na dag de Brusselse jongeren met of zonder werk.

 

Ons motto: onderhandelen wanneer mogelijk, strijden waar nodig!

 

Je kan een beroep doen op de Brusselse ABVV-jongeren voor de volgende zaken:

  • Problemen met of informatie over studentenjobs, deeltijds leren, studiebeurzen, opleidingsstages en de formaliteiten die je moet vervullen als schoolverlater… Een eenvoudig telefoontje of een afspraak met onze jongerendienst volstaat.
  • Gratis brochures over studentenwerk, afronden van je studies, je rechten als stagiaire in deeltijds leren, jeugdvakantie. Onze delegees delen ze uit aan hun jonge collega’s en aan de jobstudenten in hun bedrijf. Ze worden eveneens verspreid in jeugdhuizen en jeugdorganisaties evenals op zomerfestivals en tijdens de inloopmomenten van de ABVV-jongeren op universiteiten en hogescholen.
  • Verzet en engagement. Veel jongeren willen strijden voor een betere en rechtvaardigere wereld en willen hun rechten verdedigen, maar weten niet goed waar/hoe/wanneer deze acties plaatsvinden. Dankzij mailings, via Facebook, enz., houden de ABVV-jongeren hen op de hoogte van de actualiteit en de activiteiten van de vakbondswereld: campagnes en acties rond de werkomstandigheden van jobstudenten, uitzendwerk… maar ook over thema’s zoals globalisering, mensenrechten, uitsluiting, discriminatie, racisme, klimaat, enz.
  • Voor de omkadering van studentengroeperingen aan de universiteit of de hogescholen die zich inzetten voor de verbetering van de leef-, studie- en werkomstandigheden van hun kameraden.

Voor wie rechtstreeks contact verkiest hebben de Brusselse ABVV-jongeren een sociale permanentie voor studenten. Bel voor afspraak naar het nummer 02/5520363.

De ABVV-jongeren zijn eveneens aanwezig op jobbeurzen, studentensalons, festivals…. om zoveel mogelijk jongeren te bereiken.

Goed om te weten: voor studenten en jonge werkzoekenden in beroepsinschakeling is lidmaatschap van de ABVV-jongeren gratis.

Op het einde van hun inschakelingstijd treden ze toe tot de beroepscentrale die overeenstemt met hun studie of beroep en betalen zij bijdragen aan deze centrale. Uiteraard zijn ze altijd welkom om deel te nemen aan de activiteiten en acties van de Brusselse ABVV-jongeren.

Geïnteresseerd? Eén enkel adres: www.abvvjongerenbxl.be