20 mei 2020

Covid-19: regulariseer mensen zonder papieren!

De gezondheidscrisis heeft zware gevolgen voor de hele bevolking. Maar voor mensen die zich voorheen al in een kwetsbare situatie bevonden, zijn de gevolgen nog dramatischer. Zo hebben heel wat mensen zonder wettig verblijf slechts beperkt toegang tot medische zorg, en kunnen ze de lockdown-maatregelen van de overheid niet opvolgen.

Om uit deze patstelling te geraken, moeten er hoogdringend beschermingsmaatregelen komen voor mensen zonder papieren. Dit is samengevat de boodschap van CIRE dat samen met ABVV, CEPAG, ACV en MOC een eenvoudig en duidelijk mechanisme voorstelt om verblijfsrecht te geven aan mensen zonder papieren. Je vindt dit voorstel onderaan dit artikel.

Wat kan je zelf doen?

  • Verspreid de informatie: Stuur persartikels, vrije bijdragen en opiniestukken door naar je netwerk en op de facebook-pagina van je organisatie. Een tip: raadpleeg de pagina van Sans-Papiers TV met een overzicht van artikels en publicaties over dit onderwerp.
  • Teken de petitie van Ciré waarin de regularisatie van mensen zonder wettig verblijf wordt geëist en verspreid hem verder in je netwerk.