2 juni 2017

ABVV’ers geven Michel een slecht rapport

Met een bijeenkomst op het Muntplein in Brussel hebben ABVV-militanten de campagne ‘het groot rapport van de regering-Michel’ op gang getrokken. De komende weken zullen ze hun collega’s in de bedrijven informeren en sensibiliseren om ook het rapport te tekenen op www.hetgrootrapport.be

Oneerlijk

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw: “Deze regering zal de geschiedenis ingaan als de regering van de sociale afbraak. Een regering die de werknemers en de mensen met een uitkering, volledig laat opdraaien voor de gevolgen van de crisis. De regering die met al haar maatregelen de mensen in de moeilijkheden brengt. De regering die ons langer en meer laat werken.”

De regering-Michel-De Wever is geen regering voor alle Belgen

“Er is geen enkele maatregel van die grootorde die aan de bedrijven en de grote vermogens wordt opgelegd. Zij worden niet elke dag lastiggevallen door Michel. Zij kunnen rustig verder winst oppotten, fiscale achterpoortjes gebruiken én ze ontvangen daarbovenop nog eens fiscale cadeaus. Van de bedrijfswereld wordt geen engagement gevraagd. Er is nog geen enkele maatregel uitgeschreven die werkgevers verplicht om mensen aan te werven in ruil voor fiscale gunstmaatregelen. Van de grote vermogens wordt niets maar dan ook niets extra’s gevraagd om mee de samenleving op de rails te houden. De regering-Michel-De Wever is geen regering voor alle Belgen.”

Slecht rapport

 • Deze regering werkt niet.
  Zij komt niet met resultaten ondanks dat er economische groei is in heel Europa. De regering is niet eens in staat om de juiste en goeie begrotingscijfers vast te leggen.
 • Deze regering is een gevaar.
  Zij schaadt letterlijk en figuurlijk de gezondheid van langdurig zieken door een zeer dom beleid dat gericht is op sanctioneren, puur om te besparen.
 • Deze regering is een gevaar omdat zij de fundamenten van onze sociale welvaartsstaat en dus onze levenskwaliteit aantast.

Tijd voor een koerswending

Een regering en het parlement moeten er zijn voor iedereen. Én in de eerste plaats voor diegenen die hen het meest nodig hebben.

“Het is nu of nooit voor een koerswending”, zegt Rudy De Leeuw. “Als Michel-De Wever nu niet drastisch van koers verandert, laten zij in 2019 een verarmd land achter. Letterlijk en figuurlijk. Een torenhoge staatschuld, minder openbare diensten, minder sociale rechten, meer ongelijkheid, en meer kansarmoede.”

Een ander beleid is mogelijk

Wat moet de regering doen?

 1. De regering moet zorgen voor meer koopkracht in plaats van hogere facturen.
 2. De regering moet zorgen voor eerlijke belastingen. Het is niet normaal dat jij meer belastingen betaalt dan vermogenden en grote bedrijven.
 3. De regering moet investeren in meer en correct betaalde jobs, openbaar vervoer, zorg, onderwijs, kwaliteitsvolle overheidsdiensten
 4. De regering moet zorgen voor minder werkdruk en voor beter werk.
 5. Deze regering moet zorgen voor een menswaardig inkomen als je ziek of werkloos wordt of op pensioen gaat.

Dat vind jij toch ook? Onderteken dan het groot rapport van de regering op www.hetgrootrapport.be en spoor hen zo aan tot een koerswending. Wij overhandigen het eindrapport net voor de grote vakantie.